Las Vegas
      
| Nevada | Las Vegas | Látnivalók | Fotógaléria | Térkép |
Látnivalók

USA Travel
USA Travel
Irány Amerika!

vilagvarosai.hu on Facebook

Las Vegas-tól délkeletre Boulder City közelében fekszik a híres Hoover Dam (Hoover-gát), amelyet feltétlenül nézzünk meg, tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Colorado-folyó szűk, sziklás völgyére.

Hoover Dam
Hoover dam (fénykép: Wikipedia)

Las Vegas-tól északkeletre fekszik Overton városa, közelében található a gyönyörű Valley of Fire State Park és a Lost City Museum of Archeology, ahol régi indián történelmi tárgyakkal ismerkedhetünk meg.

Szintén izgalmas kirándulást tehetünk a Vegastól északnyugatra található Death Valley National Park-ba, vagy télen síelhetünk és snowboardozhatunk a Charleston-hegy (Peak) lejtőin a Las Vegas Ski and Snowboard Resort-ban.

Nevada második legnagyobb városa az állam északnyugati részén fekvő Reno, szintén kaszinóváros. Mottója „A világ legnagyobb kisvárosa” („The biggest little city in the world”). A város legérdekesebb látnivalója, hogy itt található az USA legnagyobb autómúzeuma, ahol gyakorlatilag az összes valaha gyártott amerikai autómodell megtekinthető.

Click for Reno, Nevada Forecast

Reno, Nevada
Reno (fénykép: (fénykép: Eelke Folmer)

Az állam harmadik legnagyobb városa a Reno-tól délre fekvő főváros Carson City, mely Nevada közigazgatási központja. Itt érdemes megtekinteni a Nevada State Capitol (Állami Kapitólium) fenséges épületét, és ellátogatni a Nevada State Railroad Museum-ba, ahol régi gőzmozdonyokat, és vasúti kocsikat tekinthetünk meg.

Click for Carson City, Nevada Forecast

Carson City, Nevada
Carson City (fénykép: Flickr by jglazer75)

Ha több időt is eltölthetünk Nevadában, akkor fedezzük fel keleten a Great Basin National Park csodálatos tájait, havas hegyeit, fantasztikus barlangjait, köztük a Lehmann Caves gyönyörű cseppköveit is.
Impresszum és jogi nyilatkozat - Impressum and Terms of Use